Βρίσκεστε εκεί που σας ψάχνει ο ασθενής σας;

Θα έχετε ακούσει για τα ψηφιακά μέσα. Είναι τα sites, τα blogs, τα social media (Facebook, Twitter, YouTube) και όλοι αυτοί οι τρόποι που μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε με το κοινό μας online. Offline έχετε ήδη το ιατρείο σας, το νοσοκομείο ίσως που εργάζεστε, ένα τηλέφωνο, ένα fax κ.λπ.

Βρίσκεστε εκεί που σας ψάχνει ο ασθενής σας;

Στους σημερινούς γρήγορους ρυθμούς του ψηφιακού κόσμου που ζούμε, θα πρέπει να βρίσκεστε εκεί όπου ο πιθανός ασθενής σας, έχει επιλέξει να βρίσκεται. Θα πρέπει να έχει την ευχέρεια να σας βρει στις πλατφόρμες που ο ίδιος έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί.

Και που βρίσκεται; ONLINE

Αναφορικά με μία πρόσφατη έρευνα από το American Medical Association (AMA) [1] η οποία αναφέρεται και σε μία άλλη σχετική έρευνα του Pew Internet Research Group [2], σχεδόν το 80% των χρηστών στο διαδίκτυο, ή το 60 % του συνόλου των ενηλίκων, έχει αναζητήσει online πληροφορία σχετικά με την υγεία.

Σε άλλη μία πρόσφατη έρευνα από το National Research Corporation[3], βλέπουμε ότι το 41% των ασθενών αναζητούν ιατρικό περιεχόμενο σε sites ή social media, με το 94% αυτών να προέρχονται από το Facebook.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ…

  • Τι ποσοστό των ασθενών σας είναι στο Facebook;
  • Διαβάζουν δικό σας περιεχόμενο;
  • Ξέρουν πώς μπορούν να σας βρουν;

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι μια digital παρουσία μπορεί να ευθύνεται για πάνω από 15-20% αύξηση σε νέους ασθενείς [4].

“Most patients note on many of the surveys I conduct that they found the videos and content on my site to be engaging and “comforting” when they were considering who to see for their orthopedic related issues.” Howard J. Luks, MD

Σίγουρα θα αναρωτιέστε αν θα πρέπει να έχετε μία digital παρουσία και κατά πόσο θα επηρεάσει τη φήμη σας.

Τα πραγματικά ερωτήματα είναι:

Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Ποιο είναι το κοινό σας; Πως τους προσεγγίζετε; Παρακολουθεί κάποιος την digital παρουσία σας (τη φήμη σας στο διαδίκτυο); Θα πρέπει να παρακολουθείτε είτε εσείς είτε κάποιος συνεργάτης σας, τι λένε για εσάς στο διαδίκτυο.

Έχετε δει πολλούς ασθενείς, έχετε βελτιώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Σας πήρε χρόνια να χτίσετε ένα όνομα, ένα κύρος. Στον σημερινό digital κόσμο, μπορείτε να το ενισχύσετε με μία σωστά τοποθετημένη digital παρουσία.

Γιατί να έχω digital παρουσία;

  1. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι μπορούν να σας βρουν οι ασθενείς σας και ίσως να μάθουν λίγα πράγματα παραπάνω για εσάς και το έργο σας.
  2. Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι ότι έχετε την ευκαιρία να μεταδώσετε σε περισσότερα άτομα αυτά που μοιράζεστε με τους ασθενείς σας στο γραφείο. Γιατί να μην τα ανεβάσετε στο site ή την social media πλατφόρμα σας ώστε να τα έχετε διαθέσιμα σε οποιονδήποτε θα αναζητούσε μία τέτοια πληροφορία;
  3. Τρίτον, δημιουργείται μία αμφίδρομη επικοινωνία με τους ασθενείς σας.
  4. Άλλοι λόγοι είναι επίσης ότι προσφέρετε ένα περιεχόμενο (άρθρο, video) που έχει αξία για τον ασθενή. Διαχειρίζεστε τη φήμη σας, δίνετε έναν ανθρώπινο τόνο στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράζεστε τις πρόσφατες συνεντεύξεις που μπορεί να έχετε δώσει, κ.λπ.

Πώς το κάνω σωστά;

Με ένα site ή ένα blog

Ξεκινώντας από τη βάση σας. Το σπίτι σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα site ή ένα blog. Σε όλα τα social media μοιραζόμαστε περιεχόμενο. Τι το καλύτερο να μη έχετε ένα site με περιεχόμενο δικό σας που να παραπέμπει τον χρήστη απευθείας εκεί.

Με οθόνη ψηφιακής σήμανσης στο ιατρείο σας

Συμπληρωματικά με την παρουσία σας online εκμεταλλευτείτε την τηλεόραση του ιατρείου σας. Μία οθόνη που χρησιμοποιείται σήμερα για την προβολή ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών, μπορεί να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό εργαλείο marketing για το ιατρείο σας, μέσω του οποίου μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο που ενδιαφέρει τους ασθενείς και τους επισκέπτες σας όπως συμβουλές υγείας, videos με συνεντεύξεις σας, τις υπηρεσίες σας, νέα και δεδομένα πρόβλεψης καιρού.

Digital marketing

Digital λύσεις για να πάτε ένα βήμα παραπέρα. Έχετε digital και social media παρουσία; Κάντε το καλύτερα. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό όπως το digitaldoctor.gr για SEO στρατηγική, διαχείριση social media, email marketing, video marketing, Google και Facebook ads, και θα σας βρίσκουν παντού!

Υπηρεσίες PR

Η συνεχής επαφή με τα media, η δημοσίευση άρθρων, η παρουσία μέσω συνεντεύξεων σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και online, η οργάνωση εκδηλώσεων και media events, η συμμετοχή σε συνέδρια , η χορηγία εκδηλώσεων, η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. Όλα αυτά είναι ενέργειες που ξεφεύγουν από το πεδίο δράσης του γιατρού, της κλινικής και χρειάζονται εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι σε συνεργασία μαζί σας, θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε και να γίνετε γνωστοί στο κοινό που σας ενδιαφέρει.

Κλείνοντας, το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεστε εκεί όπου βρίσκονται και οι ασθενείς σας. Εάν οι ασθενείς σας είναι online θα πρέπει να έχετε κι εσείς μία digital ή και social media παρουσία ανάλογα πάντα με τους στόχους σας και το κοινό που απευθύνεστε. Στο ιατρείο σας προσφέρετέ τους μία ευχάριστη αναμονή με την οθόνη ψηφιακής σήμανσης.

Εφόσον κάνετε το βήμα, κάντε το σωστά με σχετικό και ποιοτικό περιεχόμενο, με διαχείριση βάσει στόχων και με συνεργάτες που ακούν τις ανάγκες σας και σας προτείνουν προσαρμοσμένες λύσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω τηλεφώνου στο 210 6856820, για τυχόν απορίες και ερωτήσεις.

[1] http://jama.ama-assn.org/content/305/16/1644.extract
[2] http://pewinternet.org/Reports/2011/Social-Networking-Sites.aspx
[3] http://hcmg.nationalresearch.com/public/News.aspx?ID=9
[4] http://www.howardluksmd.com/orthopedic-social-media/physician-social-media-presence-hjl20/

Γνωρίστε μας

Διεύθυνση

Intelligent Media ΕΠΕ
Κ. Βάρναλη 54, Χαλάνδρι

Επικοινωνία

info@digitaldoctor.gr
210.68.56.820

Θα μας βρείτε

Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 - 17:30